Hjul skal jo rulle – så KGGOs parallel-cykel skifter ejer

9. oktober 2019 Gråsten

Fordi KGGOs parallel-cykel ikke længere bliver brugt af borgerne i byen, så har bestyrelsen besluttet at finde et nyt sted, hvor den kan gøre gavn.

“Det har vi nu fundet og det blev Bostedet Alleen. Når vi valgte, som vi gjorde, så er det fordi Bostedet Alleen ligger i Gråsten og de har faktisk en parallel-cykel i forvejen, men den er brugt så meget, at den er slidt ned og den kan ikke længere repareres”, siger Svend Schütt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svend Schütt tog kontakt til bostedet, spurgte om de var interesseret, hvilket de i den grad var.

Overdragelsen fandt sted i dag onsdag på Bostedet Alleen.

KGGO og Bostedet Alléen har aftalt, at hvis KGGO får henvendelser fra borgere, som gerne vil låne cyklen til en tur ud i det blå, så skal de blot henvise til Bostedet Alleen og borgere kan så stadig kvit og frit låne cyklen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der har længe været et ønske fra borgerne om at få en ny parallel-cykel på Botilbud Alleen, så de kan komme ud og cykle i nærområdet. Det var derfor med stor glæde og begejstring, vi modtog meddelelsen om, at KGGO vil give os en. En parallel-cykel vil give masser af livsglæde på botilbuddet og borgerne vil få mulighed for at deltage i hverdagslivet på en anden måde. Parallelcyklen passer ind i et aktivt, selvstændigt og meningsfuldt liv, som vi arbejder med til dagligt”, siger afdelingsleder Cristina Nørholt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når nu Alleen får en parallel-cykel, kan der arbejdes på mere sundhed, mere motion, mere nærvær, mere sjov og flere oplevelser. Alle kender følelsen af, at tage en cykletur og mærke vinden eller regnen i ansigtet og måske suset i maven, når det går ned ad bakken eller man drejer lidt hurtigt. Den følelse har man også, selvom man har et handicap. Når man har en parallel-cykel, kan man cykle længere ture end man kan gå. Næsten alle – uanset hvilket handicap man har – har mulighed for at sidde ved siden af på en parallel-cykel . De, som kan hjælpe med at cykle, kan det og de som bare ønsker nærvær, hygge og at få en sanseoplevelse kan få det på en parallel-cykel. Så vi glæder os til at modtage cyklen”, siger socialpædagog Linda Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af bevæggrundene for valget er naturligvis også at vise, at et samspil mellem frivillige foreninger og kommunale institutioner, er en selvfølge. Sønderborg Kommune støttede KGGO, da vi havde den holdning at alle, ikke alene gående, skal have mulighed for at komme på ugentlig indkøb, men i den grad også kørestolsbrugere og gangbesværede, ligesom Sønderborg Kommune bakker op om de kurser KGGO årligt laver for el-scootere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 112, Sydals

Kvinde kørte bil uden at have gyldigt kørekort

28. juli 2021 112

Tirsdag eftermiddag blev en 56-årig kvinde, som kørte i bil på Vibækvej på Sydals, standset af en politipatrulje. “Hun havde fået sit kørekort administrativt inddraget og måtte dermed ikke sidde bag rattet i en bil”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Kvinden i bilen er fra Sydals.

Læs mere...