Højskole-kursus for lokalsamfund

27. oktober 2015 Sundeved

Hvis der skal være liv på landet, skal beboerne skabe det selv. Derfor er Sønderborg gået sammen med Aabenraa og Sydslesvigsk Forening om et højskolekursus for lokalsamfund, der vil have mere liv og handlekraft, flere involverede og nye netværk.landsby

Artiklen fortsætter under annoncen

Ildsjæle og frivillige fra både Sønderborg, Aabenraa og Sydslesvigsk Forening er med, når Landsbyhøjskolen 4.-8. november på Gråsten Landsbrugsskole sætter spot på ”fremtidens landsbyer som handlekraftige fællesskaber”, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Sønderborg har 11 kursister med, som i løbet af de fire højskoledøgn skal netværke, inspirere, inspireres og lære nyt, som de kan tage med hjem til deres respektive lokalsamfund. Som kronen på værket skal de lørdag den 7. november på egen hånd stå for et borgermøde i et lokalsamfund i enten Sønderjylland eller Sydslesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune får tre lokalsamfund besøg af kursister fra Landsbyhøjskolen den 7. november, nemlig Broagerland, Mommark og Pøl/Købingsmark/Augustenhof.

I løbet af højskolekurset vil der være tre arrangementer, som ikke-kursister er velkommen til at deltage i:

  • november kl. 20: Steen Møller fra økolandsbyen Friland om alternative samfund som en udviklingsmulighed.

    Landsbysamarbejde tager afsæt i Grundtvigs frie læring: Tag det med dig, du kan samle op.

    Landsbysamarbejde tager afsæt i Grundtvigs tanker: Tag det med dig du kan samle op.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • november kl. 19: Landdistriktsforsker på Københavns Universitet, Hanne Tanvig, om krav til landsbysamfund, der vil udvikle sig.
  • november kl. 13: Afslutningsarrangement med bl.a. oplæg fra kursisterne og oplæg om fællesskaber ved Søren Hermansen fra Samsø Energiakademi.

Alle tre arrangementer foregår på Gråsten Landbrugsskole.

LINK til invitation til arrangementerne

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Tidligere Nye Borgerlige-medlemmer undrer sig over hovedbestyrelsens pressemeddelelse

19. august 2022 Sønderborg

Svenja Karstensen og Tom Sivertsen, tidl. Nye Borgerlige, skriver: Vi har læst udtalelsen fra Jesper Hammer, som vi ikke kan forholde os til, da han skriver at vi var blevet ekskluderet under alle omstændigheder. Den udtalelse havde han sikkert nævnt, da vi alle seks bestyrelsesmedlemmer fra lokalafdelingen af Nye Borgerlige var til møde med ham […]

Læs mere...