Højskoledag i Nygård i Nørreskoven

20. september 2022 Kultur

Lørdag 8. oktober er der højskoledag i den gamle skovfogedbolig Nygård i Nørreskoven og den begynder kl. 10.30 med fællessang over temaet: Naturen året rundt i den danske sang.

Danmarks vigtigste sangbog, Folkehøjskolesangbogen, har et righoldigt indhold af sange, hvor  dansk natur har været en inspirationskilde for forfatterne.

Birgitte Romme og Ole Andersen har udvalgt en række af disse sange til lejligheden. Musikken er lagt i hænderne på Birgitte Romme klaver, Ole Andersen bas, Henning Jensen klarinet, Knud Schmidt guitar og Bent Klausen percussion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 12.00 er der frokostpause, hvor deltagerne selv bedes  medbringe madpakke. Foreningen Nygård er vært ved en kop kaffe og en øl eller vand.

Kl. 13.00 er der foredrag ved professor i plantefysiologi ved Københavns universitet Michael Broberg Palmgren.

Højskoledagens foredrag handler om planternes indre liv. Om hvordan planter gennem receptorer sanser omgivelserne og derved eks. i farefulde situationer er i stand til at reagere for at kunne overleve. ‘Hvordan det er at være plante’ er et spændende men ukendt område for de fleste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Broberg Palmgren har et omfattende internationalt værdsat videnskabeligt arbejde bag sig. Han har ligeledes vundet priser for sine evner til at formidle resultaterne af sin forskning.

Kl. 14.30 er der kaffepause.

Kl. 15.00 – 17.00 er der koncert med folkbandet Molde, der er inspireret af amerikansk country og bluegrass med afstikkere til nordisk folke- og visetradition.

Frontfigur er Maria Molde vocal og mandolin, hun ledsages af Uffe Holmsgård Eriksen guitar, Jonatan Feig  violin og Henrik Kunz kontrabas.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding kan ske via hjemmeside Nygaard-als.dk.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...