Hør hvordan man starter en fælleshave

7. august 2015 Sundeved

download (1)Fællesgartneriet er en forening, hvor folk med lyst til at dyrke egne grønsager kan leje sig ind og få sit eget lille stykke have. Foreningen har lejet 2 gamle drivhuse a 700 m2 og en mark på 4000 m2.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konceptet for Fællesgartneriet er, at medlemmerne selv bestemmer, hvad de vil dyrke og hvordan de indretter deres jordlod, men pasning og vanding af drivhuset kan ske på skift, så dyrkningen bliver overkommelig for helt almindelige familier med en travl hverdag.

Foreningen Omstilling Sønderjylland mener, at ideen sagtens kan adopteres og sættes i værk i Sønderborgområdet.

Medlemmerne deles om en begrænset mængde redskaber, men alle er velkomne til at medbringe deres egne.

Marie Kirstine Pilegaard.

Marie Kirstine Pilegaard.

Gartneriet har indkøbt bistader, og der er planer om høns og etablering af terrasse, udekøkken og toilet. Fællesgartneriet efterstræber en høj grad af selvforsyning – og det giver drivhusene mulighed for, da der her er mulighed for at høste i op til 10 mdr. om året, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Tidligere stod gartneriet stod forladt hen som et kedeligt og overset sted, men nu hvor en masse mennesker med interesse for selvforsyning, økologi og bæredygtighed skaber ny aktivitet i området er gartneriet blevet en aktiv ressource i byen – et grønt fristed og et attraktivt fællesskab.

Projektet har på kort tid fået positiv opmærksomhed både i lokalområdet og fra Aarhus Kommune og større fonde.

Kør til Aabenraa Bibliotek den 18. august og hør formanden for Fællesgartneriet Marie Kirstine Pilegaard fortælle om, hvordan de har gjort i Brabrand og om, hvordan man selv kan starte en fælleshave. Hun begynder at fortælle fra kl. 19.

 

Dato:             18.08.2015

Tid:                19:00-21:00

Sted:             Aabenraa Bibliotek,

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk