Hør mere om Den Blå Kolonihave – i Det Sønderjyske Køkken

24. september 2019 Samfund

Naturvejlederne Sønderborg og Havhøst inviterer på torsdag på en ganske særlig dag, hvor store som små ved selvsyn kan sanse, opleve, se og smage på den forunderlige rigdom, der venter lige under havoverfladen. Målet er at skabe større forståelse for, hvordan blå økosystemer og marine ressourcer kan afhjælpe klima- og miljøproblematikker, blandt andet ved at dyrke bæredygtige afgrøder som for eksempel blåmuslinger, østers og tang.

”Den Blå Kolonihave skal ikke kun dyrke blå muslinger, den skal også binde folk sammen og danne en social ramme. Jeg håber, at foreningen er med til at sætte fokus på vores hav og hvordan vi som mennesker bruger og passer på vores fælles natur. Vi har brug for et hav i balance så vi efterlader noget til næste generation”, siger naturcenterleder Andreas Hermann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dyrkning af blåmuslinger og tang kan måske være en af vejene til et bedre havmiljø,” forklarer Andreas Hermann.

Naturvejlederne i Sønderborg er en del af det landsdækkende netværk Havhøst, der med støtte fra VELUX FONDEN, Friluftsrådet og Spar Nord Fonden arbejder for at skabe større forståelse for blå økosystemer og marine ressourcer, blandt andet ved at dyrke og nyde de mest bæredygtige afgrøder, der findes i dette land, nemlig blåmuslinger, østers og tang. Det sker gennem et ambitiøst efterårsprogram med intet mindre end 13 maritime events.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og torsdag er der Maritim madlavningsworkshop og stiftende generalforsamling i den ”Blå Kolonihave Sønderborg” kl. 17.00 – 19.30 og det er hos Det Sønderjyske Køkken i Perlegade

”Mange glemmer, at livet og økosystemet under havoverfladen og langs kysterne er en vigtig del af vores natur, som vi skal værdsætte og værne om. Havhøst er et unikt netværk af ildsjæle, som alle brænder for at skabe opmærksomhed omkring de mange potentialer, havet rummer – og den betydning et sundt havmiljø har”, siger Mikkel Klougart, programchef for VELUX FONDENs miljøprogram om fondens engagement.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...