Hør om betydningen af statens investeringer i Sønderjylland i årene efter 1920

2. november 2020 Samfund

I årene efter 1920 investerede den danske stat kraftigt i Sønderjylland. Mange af pengene gik til infrastruktur – veje, havne, el og telefon. Vigtige eksempler er Diagonalvejen midt i Sønderjylland, Fjordvejen fra Kollund til Rinkenæs, Kong Christian X’s Bro i Sønderborg, Nyhavn i Aabenraa og Sønderjyllands Højspændingsværk.

Du kan både høre om disse lokale projekter og bygningsværker samt om baggrunden for Rigsdagens beslutning fra 1920 om, at indtægterne fra salget af De Vestindiske Øer skulle gå til en økonomisk genopbygning af Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke mindst fortælles om den betydning, disse anlæg og investeringer har haft i årene efter Genforeningen og frem til i dag, skriver Museum Sønderjylland.

Foredraget holdes fire gange i løbet af november fordelt på de fire sønderjyske kommuner.

Onsdag den 11. november klokken 19 på Sønderborg Slot, hvor museumsinspektør Mariann Kristensen har ordet.

Vær opmærksom på følgende:

OMundbind er påkrævet på museet, men kan fjernes når man sidder ned i forbindelse med foredrag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kan max. være 75 personer i Riddersalen, hvorfor vi beder om forhåndstilmelding pr. telefon: 65 37 08 07 eller mail: sonderborg@msj.dk – oplys navn og antal.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Erhverv, Gråsten

Stor bøde og sur smiley til SuperBrugsen i Gråsten

27. oktober 2021 Erhverv

Forleden var Fødevarestyrelsen på besøg i SuperBrugsen i Gråsten – og det resulterede i en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner. Fødevarestyrelsen oplyser, at besøget i SuperBrugsens delikatesse var en opfølgning på tidligere besøg, hvor der blev konstateret, at en stikvogn i kølerummet ikke var gjort ordentligt ren – og det var den […]

Læs mere...