Hør om russiske krigsfanger i Sønderjylland

7. november 2015 Sundeved

En del af de allierede soldater, som blev taget som krigsfanger under Første Verdenskrig, havnede i Sønderjylland, skriver  Sønderborgkredsen af Historisk Samfund for Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Russiske krigsfanger i Miang i 1917. Foto fra Sønderborg Slot.

Russiske krigsfanger i Miang i 1917. Foto fra Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle kom i særlige fangelejre, mens andre blev indkvarteret under bevogtning på gårdene, hvor de skulle hjælpe med landbrugsarbejdet.

Tre fjerdedele af alle krigsfanger i Sønderjylland var russere og navnlig russerne fik et usædvanligt godt forhold til lokalbefolkningen.

I foredraget i Menighedshuset i Søtergade i Sønderborgvil René Rasmussen tirsdag den 17. november kl. 19.30 fortælle om krigsfangernes forhold i landsdelen med særligt fokus på forholdene i Als og Sundeved.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster 50 kroner at lytte med.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...