home: Energimærket er blevet vigtigt for boligkøberne

2. maj 2021 Erhverv
Foto: Pressfoto, home
Foto: Pressfoto, home

Din boligs energimærke svarer på mange måder til den synsrapport du får udarbejdet på din bil og fungerer som en oversigt over din boligs stærke og svage områder, så du har et overblik over, hvor du kan sætte ind for at øge blandt andet komforten, indeklimaet og værdien af din bolig.

”Energimærkningen levede i mange år en omtumlet tilværelse. Fra at være noget irriterende til nu, at være noget meget vigtigt og lovpligtigt”, siger ejendomsmægler Henning Brock fra home i Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Henning Brock er det lovpligtige energimærke vigtigt og det betyder mere og mere for boligkøberne.

“Hvis vi har købere ude at kigge på et hus med oliefyr, så går der ikke ret lang tid, før de siger, at det er noget af det første, der skal skiftes. Det sker næsten aldrig, at købere af en ejendom med oliefyr fortsætter med fyret”, siger Henning Brock.

Et energimærke er gyldigt i 10 år og kan dermed også bruges til de kommende tilskud fra Bygningspuljen og der kan også søges om tilskud til selve udarbejdelsen energimærket, der må der dog maksimalt gå seks måneder fra er bliver lavet, til tilskuddet skal søges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...