Hør Kurt Leth fortælle om sit arbejde med ‘Kaffe med Kurt’ og ‘Kurt kom Forbi’

11. januar 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Kurt Leth en legende både på TV SYD og TV 2 Østjylland – og ham kan du møde i Benniksgaard Anneks den 22 marts.

TV-udsendelserne ‘Kaffe med Kurt’ i mange år det mest sete og populære program på TV SYD.

Det samme kan siges om programmet ‘Kurt kom Forbi’ på TV 2 Østjylland.

Det kørte i 22 år.

For Kurt handler det om at lave tv med almindelige mennesker med en ualmindelig historie, og han er en institution i dansk tv. En pioner ud i regionalt fjernsyn.

Han har været med til at starte både TV SYD og TV 2 Østjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kurt Leth fortæller om spændende personer på hans vej igennem tv-journalistikken fra starten i Danmarks Radio via TV 2 systemet.

Mange af indslagene på tv bygger på menneskelige historier plus en perlerække af indslag om mennesker fra sportens verden. Et bevægende, charmerende og humoristisk foredrag om mennesker og deres livshistorier.

Foredraget er først og fremmest fængende beretninger – anekdoter – om nogle af de mest spændende og fantastiske mennesker, som Kurt har mødt i sine mange år som journalist.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det være sig som som skrivende, radio og tv-journalist.

I sit foredrag giver Kurt også et indblik i, hvordan man laver tv.

Hvordan optager han og kameramanden?

Hvordan finder han emnerne?

Der er også livlige historier om Kurt’s tid som “skriverkarl” på Jyllands Posten.

Om tiden som radiojournalist i det midt og vestjyske og jobbet som pressemand i Udenrigsministeriet under Uffe Ellemann.

Der bliver lagt på at publikum er med i løjerne.

Spørgelysten er altid stor, når Kurt gir den gas og træder op

Artiklen fortsætter under annoncen

Program

18.30 Velkomstdrink
Derefter serveres
Forret: Benniksgaard fiskevariation
Hovedret: Benniksgaard’s Wienerschnitzel
Dessert: Kaffe med Sønderjysk Brødtorte + Ebba’s Kringle

Det koster 549 kroner for menu og foredrag, skriver Benniksgaard.

Der er mulighed for tilkøb af Vinmenu:

Til forret hvidvin, til hovedret rødvin og til dessert portvin: 199 kroner.

Skal du med, så skal du bestille plads på telefon 74 65 09 49