Hotel Alsik – opkaldt efter en sønderjysk kløverblomst

20. august 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)
download

Alsike-kløver.

Navnet på det store hotel, der bygges på havnen i Sønderborg er ikke bare gebet ud i luften – og selvom mange SønderborgNYT-læsere bestemt mente noget om det navn, da det blev afsløret på dagen, hvor spaden for første gang blev sat i jorden, så er det velovervejet.

Det fortæller Peter Mads Clausen til Børsen, der har skrevet om de mange værdier, der ligger bag Bitten og Mads Clausen Foden:

“Navnet stammer fra betegnelsen på en kløverblomst, Alsike-kløver, der gror flere steder i det sønderjyske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er mere endnu, for menuen på hotellet bliver selvfølgelig også ”fra jord til bord” på ægte sønderjysk manér”, fortæller Peter Mads Clausen til Børsen.

”Vi inddrager de lokale landmænd og fødevareproducenter, så også de får gavn af et stort projekt som dette,” siger han og påpeger, at Alsik dermed er helt i tråd med de tanker, som allerede Bitten Clausen i sin tid lagde til grund for fonden – at hjælpe Danfoss og hjælpe de lokale.

Læs Børsens store artikel om eventyret på Nordals HER

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...