Fredag blev det meldt ud fra regeringen, at restauranter må åbne for adgangen til deres lokaler fra onsdag og nu er alle Hotel Alsiks medarbejdere i fuld gang med at forberede genåbningen. “Fra onsdag kan gæsterne nyde vores mad i Restaurant Alsik og på terrassen”, siger direktør John Ankjær til SønderborgNYT. Samme dag åbnes der for konferencer og møder.
Hvis det frister at nyde en middag i Restaurant Alsik – eller i Freia og på Syttende, når de åbnes den 28. april – så skal der bestilles bord, inden man ankommer. “Det vil ikke være muligt bare at komme ind fra gaden”.
Gæster, som skal indenfor i hotellet, skal også have coronapas og legitimation med.
I lukkeperioden har der været håndværkere i Restaurant Alsik og de har frisket gulvet op. Samtidig er der møbleret om, så der bliver plads til flere gæster. “Og så har vi ændret området, hvor vi har vores morgenbuffet, så gæsterne får lettere adgang til at finde det, som de fristes til at lægge på tallerkenen”, siger direktøren.
Når en restaurant skal genåbne, så er det vigtigt, at køkkenet har de råvarer, som skal bruges, når der skal laves mad.
“Og vi er heldige med, at vi har nogle rigtigt gode – og mange lokale – leverandører, så vi kan få de varer, som vi har brug for og det gør jo, at vi kan byde gæsterne på en dejlig madoplevelse”, siger John Ankjær, som glæder sig til, der kommer liv på hotellet.