Hotel Sønderborg Strand pryder Sønderborg Vinen 2019

24. november 2018 Samfund

Inger Dethlefsen er kunstneren bag motivet på Sønderborg Vinen 2019 og det er det kommende Hotel Sønderborg Strand, der er på etiketten.

Inden det blev afsløret ved en reception på Rådhuset blev der spillet musik af Sønderborg Garden og Ringriderfestens Heroldere slap også nogle toner løs.

“Jeg vil gerne byde velkommen til afsløringen af Sønderborg Vinen, som er Ringriderfestens og vi har et samarbejde med Wohlenberg om den”, sagde ringridernes formand, Jes Andersen.

“Det svære er at vælge den helt rigtige vin, men vi smager os frem og det giver jo et dejligt humør”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byens hotel

Inden Sønderborg Vinens motiv blev afsløret, fik borgmester Erik Lauritzen ordet:

“Og det handler jo om en af de større virksomheder – en, der fylder meget i alt det, der foregår”, sagde Erik Lauritzen.

“Vi er i gang med at løfte Sønderborg til nye højder og inden længe åbner et nyt hotel i Comwells bygning – og det gør, der kommer flere mennesker til Sønderborg”.

“Det er iøvrigt i den samme bygning, vi har den fantastiske Sønderborg Sommer Revy og den kan I godt besøge – også selvom den rødhårede ikke hedder Leif”, sagde borgmesteren.

“Og i dag er der kun en måned til juleaften og så kan vi godt begynde at nyde dråberne fra flaskerne med Sønderborg Vinen, så jeg ønsker Jer en glædelig jul”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Glad hoteldirektør

Helle Miang, der er direktør i Hotel Sønderborg Strand, er glad for, at det er hotellet, der er valgt som pryd til Sønderborg Vinens etiket.

“Jeg blev virkeligt beæret, da Jan Rasmussen fra ringriderne kontaktede mig og bad mig finde en kunster, der kunne lave et maleri”, sagde Helle Miang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Inger Dethlefsen har tidligere hjulpet os i Hotel Comwell, så det var hende, jeg tog fat i”.

Stod i vandet

Inger Dethlefsen fortalte, at det var en bunden opgave at lave et maleri, der skulle pynte på en flaskeetiket.

“Og når det er det, så skal håndværket altså være i orden. Som I kan se, så stod jeg i vand til halsen, da jeg arbejdede, så der kunne komme noget af stranden med”, sagde Inger Dethlefsen.

Inger Dethlefsen har nærmest rutine i at skabe værker, der bruges på flasker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har været på Nordborg Vinen 15-20 gange, så det er da på tide, jeg kom på Sønderborg Vinen”, sagde hun.

Lidt om vinen

Jørn Petersen fra Wohlenberg fortalte lidt om Sønderborg Vinen 2019.

“I Wohlenberg havde vi kredset en lille håndfuld vine ind, som vi gav Ringriderfestens Komité mulighed for at vælge mellem – og de alle fem var egnede”, sagde Jørn Petersen.

“Valget faldt på en vin fra Sicilien, der er mørk og årgang 17 og den har en intens smag, der gør, at man får et godt glas”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter afsløringen på Rådhuset ilede Jørn Petersen tilbage til Wohlenberg, hvor Sønderborg Garden skulle spille i gården, mens personalet skal sælge rigtigt mange flasker med Sønderborg Vinen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk