Hovedemnet på Erhvervstræf 2023 var fremtidens arbejdskraft

14. marts 2023 Erhverv

Tirsdag eftermiddag strømmede deltagerne til det årlige erhvervstræf til BC Syd, hvor de først af alle kunne høre borgmester Erik Lauritzen byde velkommen:

“Først af alt, så er jeg glad for, at erhvervslivet igen bakker op om vores erhvervstræf og så vil jeg sige, jeg er meget spændt på at høre om fremtiden arbejdsplads, fordi vi alle – både kommunen og erhvervslivet – snakker om, hvor vi skal finde flere medarbejdere”, sagde borgmesteren.

Herefter talte borgmesteren meget kort om uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal også høre, hvordan det går med at trække uddannelser til Sønderborg og det bliver kommunaldirektør Tim Hansen, som fortæller om det”.

Vi skal stå sammen

“Det er ved, at politikere og erhvervslivet i Sønderborg stod sammen, at vi fik Alsion og dermed SDU til byen – og det var samme opskrift, som gjorde, at der er kommet flere uddannelser til byen. Senest var det Maskinmesteruddannelsen”, sagde kommunaldirektøren og tilføjede, at mere kommer til.

“Lige nu arbejder vi på at få flymekanikeruddannelsen hertil. De nye F35 gør, at den måske kommer til at ligge i Skrydstrup, hvor flyene er, men så er den da i Sønderjylland. Vi prøver også at få bioanalytiker-uddannelsen til Sønderborg”, sagde Tim Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er politikerne, der skal have ønsket om at få en uddannelse til Sønderborg og sammen med erhvervslivet skal de italesætte ønsket overfor politikerne på Christiansborg – og det er et arbejde, der tager sin tid. Der er ikke noget, der kommer af sig selv og det er kun, når erhvervsliv og kommune arbejder sammen, vi får tingene til at lykkes”, sagde han.

Hold fast i de unge

Enhver virksomhed skal have en plan for, hvordan de rekrutterer og holder fast på de unge mennesker og hos Bitzer Electronics på Kærvej, har de et samarbejde med SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skilter med, at vi ligger i cykelafstand fra SDU og vi har nærværende ledelse. Vi dyrker det mangfoldige og har mange nationaliteter i ansat, i praktik eller i studiejob og vi har langvarige relationer med vores studiejobbere og praktikanter”, sagde HR-chef Anne Vibeke Madsen fra Bitzer. Hun fortæller, at i virksomheden har de ‘Code of Care: Mere Care – mindre mig’.

“Rammerne i Bitzer kan udfordres, så det ikke alene er de unge, som skal tilpasse sig. Vi taler også løbende med hver enkelt af de unge om karrieremuligheder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Den unge generation er allerede landet på arbejdsmarkedet.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk