HTX-elever med i kampen om titlen: Fremtidens Spirer

7. december 2017 Uddannelse

En undervisningsdag med innovation, produktudvikling og gode ideer i centrum løb forleden af stablen på EUC Syd. Nu deltager 57 HTX-elever i Andelskassens innovationskonkurrence ”Fremtiden Spirer”.

Hvordan får man en rigtig god idé?

Og hvad skal der til, for at den idé bliver en blomstrende virksomhed, der skaber vækst og arbejdspladser i lokalområdet?

Disse spørgsmål var i fokus på EUC Syd, hvor skolens 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

z og 1.xy fra Teknologilinjen samt anden og tredje års elever fra valget innovation deltog i innovationskonkurrencen ”Fremtiden Spirer”, som Andelskassen står bag og holder for tredje år i træk.

Inspiration fra en idérig iværksætter

Dagen blev indledt med et underholdende og inspirerende oplæg af den lokale iværksætter Jesper Kock, der –  sammen med forretningspartneren Sune Axelsen – står bag Det Sønderjyske Køkken. Jesper Kock fortalte om medgang og modgang som iværksætter og om sin spændende rejse fra gymnasieelev og til kokkeelev på Restaurant Bind og den tostjernede Michelin-restaurant Alter Meierhof for til slut at kaste sig over ”Jespers Kockkerier” og ”Københavns Madhus” – og i dag er han altså medindehaver af Det Sønderjyske Køkken.

Derudover er Jesper Kock medlem af Sønderborg Byråd siden 2005, så ingen af tilhørerne kunne efter oplægget være det mindste i tvivl om, at der her var tale om en iværksætter med mange jern i ilden og fuld fart frem, skriver Andelskassen i en pressemeddelelse.

Formålet med Jesper Kocks besøg var at inspirere eleverne – og det lykkedes fuldt ud.

Gode ideer bliver til film

Som næste punkt på undervisningsdagen skulle eleverne i gang med selv at generere idéer og omsætte dem til konkrete projekter. Her var det underviser Rune Schou fra VIA Center for Undervisningsmidler, der hjalp eleverne gennem processen og præsenterede dem for en række værktøjer, der kan lette den kreative proces og sætte gang i idéerne. På undervisningsdagen deltog også filialdirektør i Andelskassen i Sønderborg og Augustenborg, Helle Brodersen, samt Camilla Arp og Nana Brink Thomsen, der underviser i hhv. teknologi og innovation på EUC Syd.

Eleverne arbejdede resten af dagen i grupper med at udvikle og konkretiserer deres ideer. Dette arbejde fortsætter i den kommende tid, hvor alle grupperne skal producere en video, som præsenterer deres idé.

Herefter udvælges de seks bedste film, som vil blive bedømt af et lokalt dommerpanel, der består af advokat Claus Plum, direktør Janus Beck Christensen, ejendomsmægler Ole Bredgaard samt Jesper Kock og filialdirektør Helle Brodersen.

Panelet udvælger så én film, som skal dyste mod videoer fra de i alt 12 andre gymnasier, der deltager i ”Fremtiden Spirer”. Alle vil få mulighed for at stemme på deres favoritfilm online. De tre film, der får flest stemmer, mødes i en endelig finale – og den dygtige klasse, der vinder, kan tage 15.000 kr. med hjem til klassekassen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk