Hurtigere indsats til børn og unge med psykiske vanskeligheder

04. July REGIONALT

Psykiatrien i Region Syddanmark har sammen med de 22 kommuner fået tilsagn om to bevillinger på henholdsvis 46,6 mio kroner og 6,4 mio kroner fra satspuljen over en fireårig periode til opsporing af og hjælp til børn og unge med psykiske vanskeligheder.

Bevillingerne er givet til to projekter, der har hurtig og sammenhængende hjælp til børn og unge med psykiske vanskeligheder som omdrejningspunkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjælpen skal ydes i et nært samarbejde på tværs af kommuner og region.

Et stigende antal unge er de seneste år kommet i psykiatrisk behandling. På den baggrund er der i kommunerne og Region Syddanmark et stort ønske om gennem et tættere samarbejde at styrke indsatsen til børn og unge, inden deres tilstand bliver så alvorlig, at de får behov for psykiatrisk behandling, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

“Vi skal bruge pengene i samarbejde med de 22 kommuner i regionen til at give hurtig hjælp til børn og unge i deres nærmiljø. Mine forventninger og forhåbninger er, at vi med de to projekter kan give en effektiv hjælp i lokalområdet og derved knække kurven for henvisninger af børn og unge til psykiatrien”, siger administrerende direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...