Huset Kærvej har fået nye brugervenlige rammer

18. maj 2018 Samfund

Fredag middag bød afdelingsleder Jeannette Langborg Nielsen velkommen til åbent hus på Huset Kærvej i Sønderborg. Det er en institution, der er sat i verden for at hjælpe sårbare børn og deres familier.

Blandt meget andet er der et såkaldt børnehus på stedet – og her arbejdes der på at give udsatte børn en så normal hverdag som muligt, mens der sideløbende arbejdes på at give forældrene de værktøjer, som det kræver, når man har ansvaret for et barn. Det er også det sted, hvor der er overvåget samvær og støttet samvær.

Afdelingsleder Jeantte Langborg Nielsen fortæller om Huset Kærvejs opgaver.

“Vi træder også  til, når der er risiko for, at et barn skal anbringes udenfor hjemmet og vi hjælper familierne, så længe der gøres fremskridt. Er der ikke en udvikling i samarbejdet, så stopper vi – og barnet anbringes”, siger Jeannette Langborg Nielsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der er ti familier i forløb, så lykkedes det for to af familierne at undgå en anbringelse.

“Og i den verden er en succesrate på 20 procent fint”, siger afdelingslederen.

Nye og skønne lokaler

Gennem lang tid er der renoveret i bygningen på Kærvej og det var i den anledning, at dørene blev åbnet til omverdenen.

“Det er dejlige og virkeligt anvendelige lokaler, som I har fået – og i indretningen er der taget højde for, hvad børnene og deres familier har brug for”, sagde Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i en tale, som han holdt i anledningen af de mere moderne rammer, som fredag skulle indvies.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeres arbejde er at hjælpe familier og jeg ved, at det er dét, som I har fokus på”, siger Claus Klaris og fortæller så, hvad opgaven i Børne- og Uddannelsesforvaltningen er:

“Den er ganske enkelt at sikre at få alle børn og unge bedst muligt videre til voksenlivet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...