Husk at bruge mundbind når du tager til Corona-test

8. oktober 2020 COVID-19

Region Syddanmark indfører fra lørdag krav om brug af mundbind i forbindelse med test ved regionens testfaciliteter.

I bestræbelserne på at beskytte borgerne bedst muligt mod smitte af Corona, er regionerne i Danmark blevet enige om, at borgerne bør bære mundbind, når de skal testes ved regionernes testfaciliteter.

Derfor indfører Region Syddanmark fra lørdag et krav om brug af mundbind, når man skal testes. Koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, forklarer i en pressemeddelelse baggrunden for tiltaget:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er enige om, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at minimere risikoen for, at borgerne smitter hinanden, og derfor indfører vi nu kravet om brug af mundbind. Vi ser ind i en fremtid, hvor vi vil teste borgere med og uden symptomer på samme adresse, og her er vi meget opmærksomme på, at borgerne ikke skal smitte hinanden. Som et led i de sikkerhedsforanstaltninger indfører vi nu et krav om brug af mundbind”.

Visse målgrupper er undtaget 

Nogle steder bliver borgerne testet i et drive-in-setup og her er det ikke nødvendigt at medbringe mundbind.

Derudover er børn under 12 år undtaget samt personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
11. maj 2021 Politik, Gråsten

Debatindlæg: Modstanderne mod biogasanlæg i Kværs mødtes med politikere

11. maj 2021 Politik

Hans Jørgen Vaarberg, Styregruppen for modstanden mod Biogas i Kværs, skriver: Efter over to år med invitationer var borgmester Erik Lauritzen og Teknik- og Miljøudvalgsmedlem Rikke Lock Harvig på besøg hos styregruppen for modstanden mod placering af et biogasanlæg ved Kværs. Vi takker for tiden de brugte en del af deres tirsdag her, hvor styregruppen […]

Læs mere...