Hvad er søvn – og hvorfor sover vi?

4. marts 2022 Samfund
S'øvnvejleder Heidi Jørgensen. Pressefoto
S'øvnvejleder Heidi Jørgensen. Pressefoto

Søvn er vores livsfundament, men i det digitale og hyperaktive samfund er vi i fuld gang med at underminere den. Alt for mange ved alt for lidt om, hvad søvn er og hvorfor vi egentlig sover.

På biblioteket i Nordborg onsdag 9. marts klokken 16:30 fortæller søvnvejleder Heidi Jørgensen om, hvor vigtig søvnen rent faktisk er for os mennesker både fysisk og mentalt.

For lidt søvn kan ifølge søvnforskere sættes i direkte forbindelse med udbredelsen af psykiske lidelser som angst og depression og til sygdomme som kræft og Alzheimers. Samtidig får flere mennesker svært ved at falde i søvn og oplever at ligge lysvågen midt om natten, skriver biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heidi Jørgensen tager fat i de mest tankevækkende ting omkring søvn og den seneste forskning på området. Hun fortæller om, hvordan livsstil, vaner og tanker kan være med til at holde os fast i dårlig søvn, og du får indsigt i, hvad du selv kan gøre for at forbedre forholdene omkring din søvn, så du kan sove godt igen.

Heidi Jørgensen er tidligere medieforsker og i dag søvnvejleder.

Du finder gratis billet på bibliotekets hjemmeside

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...