Hvad gøres der for at stoppe vold mod kvinder?

26. november 2022 Samfund

I følge FN og UNESCO er vold mod kvinder og piger et af de mest udbredte, ødelæggende og vedvarende brud på menneskerettighederne i verden i dag. Den rammer kvinder og piger overalt uanset alder, baggrund, job og uddannelse.

Volden har mange former. Den er fysisk, seksuel og psykologisk, og den kan også ske i form af økonomiske overgreb og udnyttelse, skriver Soroptimisterne.

Den 25. november er FNs Internationale dag for Stop Vold mod Kvinder, og den 10. december er FNs Menneskerettighedsdag. I de 16 dage imellem er der i hele verden fokus på at dokumentere og bekæmpe vold mod kvinder.

Artiklen fortsætter under annoncen

ORANGE THE WORLD er en kampagne under FNs verdensmål nummer 5: Ligestilling mellem kønnene. Farven orange skal symbolisere troen på en lysere fremtid uden vold. Den er samtidig et udtryk for opbakning til FNs indsats for at bekæmpe alle former for vold mod kvinder og piger.

I Sønderborg vil borgerne lørdag den 3. december møde kampagnens orange farve i Borgen.

Fra kl.10 til 16 står Soroptimist International Sønderborg og Sønderborg Kvinde- & Krisecenter klar i et lokale på 1. sal i Borgen med oplysninger om voldens mange former, hvad der gøres for at bekæmpe den, og hvordan voldsramte kvinder kan få hjælp lokalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne til at kigge forbi.

Fakta

38.000 kvinder her i landet udsættes hvert år for partnervold

Cirka 10 kvinder dræbes hvert år af en partner eller ekspartner

Årligt tager 2.000 kvinder på krisecenter. Af dem har 55 procent været udsat for vold i over tre år

Hver 10. unge kvinde under 24 år har været udsat for vold fra en nuværende eller tidligere kæreste

Én ud af fem danske kvinder oplever chikane på nettet

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...