Hvad gøres der for at stoppe vold mod kvinder?

26. november 2022 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

I følge FN og UNESCO er vold mod kvinder og piger et af de mest udbredte, ødelæggende og vedvarende brud på menneskerettighederne i verden i dag. Den rammer kvinder og piger overalt uanset alder, baggrund, job og uddannelse.

Volden har mange former. Den er fysisk, seksuel og psykologisk, og den kan også ske i form af økonomiske overgreb og udnyttelse, skriver Soroptimisterne.

Den 25. november er FNs Internationale dag for Stop Vold mod Kvinder, og den 10. december er FNs Menneskerettighedsdag. I de 16 dage imellem er der i hele verden fokus på at dokumentere og bekæmpe vold mod kvinder.

Artiklen fortsætter under annoncen

ORANGE THE WORLD er en kampagne under FNs verdensmål nummer 5: Ligestilling mellem kønnene. Farven orange skal symbolisere troen på en lysere fremtid uden vold. Den er samtidig et udtryk for opbakning til FNs indsats for at bekæmpe alle former for vold mod kvinder og piger.

I Sønderborg vil borgerne lørdag den 3. december møde kampagnens orange farve i Borgen.

Fra kl.10 til 16 står Soroptimist International Sønderborg og Sønderborg Kvinde- & Krisecenter klar i et lokale på 1. sal i Borgen med oplysninger om voldens mange former, hvad der gøres for at bekæmpe den, og hvordan voldsramte kvinder kan få hjælp lokalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne til at kigge forbi.

Fakta

38.000 kvinder her i landet udsættes hvert år for partnervold

Cirka 10 kvinder dræbes hvert år af en partner eller ekspartner

Årligt tager 2.000 kvinder på krisecenter. Af dem har 55 procent været udsat for vold i over tre år

Hver 10. unge kvinde under 24 år har været udsat for vold fra en nuværende eller tidligere kæreste

Én ud af fem danske kvinder oplever chikane på nettet

 

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...