Hvad sker der, hvis vi stemmer nej?

2. december 2015 Politik

Består Danmarks retsforbehold, når der torsdag stemmes om at erstatte det med en tilvalgsordning, er Danmark ikke med i noget af det.valg

Artiklen fortsætter under annoncen

Spørger man eksperterne, hvad et nej betyder i praksis, så er svaret, at det sender Danmark længere ud på vores selvvalgte sidespor i retspolitikken.

“Konsekvensen af et nej er, at der vitterligt ingenting sker for Danmark. Samtidig sker der en hel del i resten af verden. Men når resten af EU bliver enige om at lave et nyt Europol, et nyt politiakademi, eller et nyt register for Syriens-farere, så er vi ikke med i det”, siger Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen, der er adjunkt ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder også, at vi i den kommende tid vil blive skubbet ud af den del af retssamarbejde, som vi i dag er med i, når det bliver revideret, sådan som det sker med for eksempel EU’s politisamarbejde Europol fra 1. april 2017.

”Vi vil opleve, at de andre vil trække det ene stik efter det andet over de kommende år,” siger Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen til Altinget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...