Hvem skal have Region Syddanmarks Frivillighedspris?

24. januar 2018 REGIONALT

Region Syddanmark nyder godt af mange frivilliges hjælp, og deres indsats giver stor værdi for både patienter, pårørende og borgere i Syddanmark.

Som tak for hjælpen og som anerkendelse af den store indsats, de frivillige yder, uddeler regionen derfor Frivillighedsprisen for tredje gang 25. april.

I en pressemeddelelse siger regionsrådsformand Stephanie Lose:

“De frivillige fortjener i den grad at blive fremhævet og hyldet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De er hverdagens frivillige helte, og deres indsats er et meget vigtigt supplement til det arbejde, som vores dygtige medarbejdere udfører hver eneste dag. I Region Syddanmark vil vi gerne have et endnu stærkere samarbejde med frivillige. Med uddeling af Frivillighedsprisen sætter vi fokus på de frivilliges indsats og håber, at de gode eksempler kan inspirere endnu flere syddanskere til at give en hånd med”.

Borgerne kan indstille deres kandidat til prisen

Allerede nu åbner regionen for borgernes indstillinger til, hvem der skal vinde prisen i 2018.

Alle syddanskere kan indstille en frivillig person eller organisation, som har gjort en forskel for patienter, pårørende på regionens sygehuse eller brugere på de sociale institutioner. Det er også muligt at indstille en afdeling, institution eller medarbejder i regionen, som yder en særlig indsats for at styrke inddragelsen af frivillige.

Indstillingen sker, ved at borgerne udfylder et indstillingsskema på Region Syddanmarks hjemmeside rsyd.dk/frivillighedsprisen senest 23. februar 2018.

Tre initiativer får en pris

I slutningen af marts vælger en dommerkomite de indsatser, som skal nomineres til Frivillighedsprisen, og 25. april kåres ikke blot én, men tre vindere ved en prisoverrækkelse på sygehuset i Aabenraa. En hovedpris på 50.000 kroner og, som noget nyt, to mindre priser på hver 10.000 kroner.

Pengene går til de afdelinger eller institutioner, som vinderne er tilknyttet. Pengene skal bruges til at videreudvikle samarbejdet med de frivillige eller til at skabe endnu bedre rammer for den frivillige indsats det pågældende sted.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk