Hvem vil køre cafeen i Det Sønderjyske Hus videre?

28. juli 2020 Erhverv

Det Sønderjyske Køkken åbnede for fire år siden og kontrakten med den første forpagter – to kokke – udløb i juni i år. Duoen har ikke ønsket at søge om en ny fire-årig periode. Det Sønderjyske Køkken, som deler adresse med Visit Sønderborgs turistbureau og Frivillighedens Hus, har stået tomt siden 1. juni.

Sønderborg Kommune havde tidligere på året forpagtningen i udbud, men fordi der kun var lille interesse for udbuddet, har kommunen valgt at justere vilkårene i udbudsmaterialet. Det betyder, at man nu kan byde på cafédelen alene – eller at man kan byde på drift af både caféen og forskellige sundhedstilbud og kurser i husets undervisningskøkken.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Cafeen skal fortsat være en kilde til alt det, der gør Sønderjylland unikt – smagene, nydelsen, historien, kulturen og naturen. Men samtidig med, at sønderjyske produkter skal ligge øverst på menukortet, så skal det også være en forretning. Derfor er jeg glad for, at udbudsmaterialet er justeret, så iværksættere, restauratører, kokke eller andre kan se spændende muligheder i det”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

“Men jeg vil da ikke lægge skjul på, at jeg håber, at den kommende forpagter også vil udnytte mulighederne, der ligger i, at huset har et meget fint undervisningskøkken”, siger udvalgsformanden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Sønderborg-området er vi er rigtigt gode til innovativ produktudvikling og det skal cafeen gerne være et billede på. Med lokalt producerede fødevarer og gode smagsoplevelser skal caféen være en introduktion til oplevelsesøkonomierne i handelslivet, erhvervslivet og turismen og byde på oplevelser, der inspirerer og begejstrer både turister og lokale borgere”, siger Heidi F. Jørgensen, der også er medlem af Sundhedsudvalget.

Læs mere om kommunale udbud på kommunens hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...