Hver femte overlæge og afdelingslæge bijobber i fritiden

16. november 2015 Erhverv

Den overlæge du møder på sygehuset om tirsdagen, arbejder måske på et privathospital om onsdagen.

Mere end hver fjerde overlæge og afdelingslæge i Region Syddanmark nøjes ikke med et fuldtidsarbejde på et af regionens sygehuse. De bruger fritiden på at arbejde andre steder, for eksempel på privathospitaler, andre offentlige sygehuse eller medicinalvirksomheder.sygehus

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser en opgørelse som Region Syddanmark har lavet for DR.

“Det er vigtigt for os, at det ikke går ud over deres arbejde på sygehuset. Hvis det er tilfældet, så reagerer vi på det. Ellers tager vi os ikke af det”, siger Søren Aggestrup, der er direktør for Sygehus Sønderjylland.

På Sygehus Sønderjylland bijobber hver femte overlæge og afdelingslæge.

Lægerne skal oplyse om deres bijob til arbejdsgiveren. Men der er ingen krav om, at de oplyser, hvor meget tid de bruger på deres bijob.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I princippet hverken kan eller vil vi blande os i, hvad de laver i deres fritid. Det er op til den enkelte læge”, siger Søren Aggestrup til DR Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...