Hver tredje nye bil i Sønderborg er grøn

3. maj 2021 Samfund
Foto: ProjectZero
Foto: ProjectZero

Salget af el- og plug-in-hybridbiler i Sønderborg ligger allerede nu 250 procent over niveauet i 2020 og hver tredje nye bil er en grøn bil. Det viser en opgørelse fra ProjectZero.

Der kommer flere elbiler på de vejene i Sønderborg, men det er særligt plug-in-hybridbilerne der hitter, hvor hver femte nye bil i Sønderborg er en plug-in-hybridbil mens hver tiende er en elbil.

I årets fire første måneder af 2021 er der i Sønderborg-området indregistreret 139 nye grønne biler mod 40 i samme periode 2020 og samlet set udgør antallet af grønne biler i Sønderborg-området nu 905 – svarende til 2,3 procent af den samlede bilpark i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det mest sælgende bilmærke er pt. VW, efterfulgt af Ford og Peugeot når det gælder grønne biler i Sønderborg og udviklingen giver baghjul til Tesla, som var topscorer i både 2019 og 2020.

Udviklingen er en god indikator for et stigende udvalg af biler, faldende priser og at elbilerne er ved at blive hvermandseje, da familien med et lille kørselsbehov eksempelvis kan anskaffe en Seat Mii Electric fra omkring 155.000 kroner.

Ifølge ProjectZero udgør elbilen, i forhold til både klimaudfordringerne og fremtidens eldrevne energisystem, den mest effektive transportform for den individuelle transport og i takt med at strømmen bliver 100 procent CO2-neutral, bliver elbilerne i deres drift også CO2-neutrale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...