Hvis kommunen skruer ned for varmen bliver det meget snart

8. september 2022 Politik
Byrådssalen er et af de steder, hvor det kan blive lidt køligere
Byrådssalen er et af de steder, hvor det kan blive lidt køligere

Torsdag præsenterede regeringen nye initiativer, der skal skabe energibesparelser i det offentlige og det betyder blandt andet, at temperaturen skal sænkes til 19 grader i offentlige bygninger, dog ikke plejehjem, vuggestuer og hospitaler.

Borgmester Erik Lauritzen har tidligere sagt til SønderborgNYT, at det ikke kan udelukkes, at der bliver skruet en smule ned for varmen i de kommunale kontorer og i folkeskoleelevernes klasseværelser og det varme vand i kommunens svømmehaller.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvornår det bliver, vil vi tage stilling til på det næste møde i Økonomiudvalget”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT og siger videre, at det ikke er udelukket, der skrues ned, inden det næste møde.

Regeringens udspil betyder også, at fyringssæsonen skal forkortes  sådan at der ikke skal fyres, før temperaturen i bygningerne er under 19 grader.

“Hvis det skal give mening at skrue ned, så skal det snart være. Vi er jo på vej ind i fyringssæonen”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover mener regeringen, at der skal slukkes for alt unødvendig udendørs belysning, eksempelvis lys på bygninger og så skal der laves en kampagne om, hvordan man bedst sparer på strømmen. Derudover at et bredt politisk flertal vedtaget en statsgaranti på 100 milliarder kroner, der skal holde hånden under landet energiselskaber.

”Medlemmerne af Økonomiudvalget kan hurtigt kaldes sammen, så de kan tage en beslutning om at skrue ned og sker, vil det naturligvis blive meldt ud”, siger Erik Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...