Hvis skybruddet rammer…

4. juni 2020 Erhverv

Hvis din kælder ligger lavt i forhold til kloaksystemet, er du særlig udsat for at få kloakvand i kælderen.

Når det regner meget kraftigt, også kaldet skybrud, kan kloaksystemet blive overbelastet, så vandet stiger op over rørene og skaber oversvømmelser, skriver Sønderborg Forsyning.

Desværre kan Sønderborg Forsyning ikke umiddelbart hjælpe dig, hvis din kælder står under vand – det er og bliver dit forsikringsselskab, der skal hjælpe i den situation.

Det er forsyningens ansvar at fjerne dit spildevand i huset fra stueplan og op – du har selv ansvaret for at aflede spildevand fra kælderen. Det er altså dit ansvar at sikre din kælder mod oversvømmelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Forsyning er vi ansvarlige for, at det offentlige kloaksystem er i orden – og det offentlige kloaksystem går normalt ind til skel på din og andres ejendom.

Vi gør naturligvis alt, vi kan, for at sikre en effektiv afledning af regn- og spildevand. Vi arbejder konstant på at forbedre kloaknettet og vi prøver  – ved hjælp af omlægninger, renoveringer og bassiner – at forbedre systemet, så det kan klare endda meget store vandmængder.

Desværre er vi ikke herre over naturen, og vores indsats er ingen garanti, når voldsomme regnskyl sætter ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om oversvømmelser på Sønderborg Forsynings hjemmeside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...