Julefrokosterne er begyndt og mange af os skal tygge os igennem adskillige af slagsen – og så kommer selve julen, der jo også betyder en masse mad, der selvfølgelig skal indenbords.
“Det er jo sådan, at når vi skal hygge, så skal vi spise. Enten mad, kage eller slik”, siger psykolog Lis Augustenborg til SønderborgNYT. Det er sådan, vi er opdraget og det med at der virkeligt skal spises en masse kalorier i julen husker ugebladene os også på.
“De bringer den ene stribe opskrifter efter den anden og kæder hele herligheden sammen med det at have en god jul”, siger psykologen. Sjovt nok har samme ugeblade straks efter nytår et hav af slankekure til alle de, der tog nogle kilo på i den “søde” juletid.
Nu har læserne lige fulgt alle de pragtfulde opskrifter og taget nogle kilo på – og så skal de åbenbart knokles af igen.
Tænk på de fattige
“Vi skal også spise op. Vores forældre sagde, vi skulle tænke på de sultne i Afrika og så ellers spise al den mad, som vi var så heldige at få”, siger Lis Augustenborg. Den tilgang reddede ikke nogle i Afrika fra sulten, men gjorde, at mange børn tog meget på.
Det er ikke mange år siden, at kostråd gik ud på at mætte mest muligt til lavest mulige pris.
“Flere havde fysisk arbejde og brændte en masse kalorier af, så der skulle proppes noget ind”, siger Lis Augustenborg. Kostrådene skiftede ikke lige så hurtigt som de fysisk krævende job blev færre og derfor kom der rigtigt mange overvægtige.