Hvor synes du der skal laves nye sommerhusområder?

6. maj 2019 Erhverv

Sønderborg Kommune har fået mulighed for at udpege nye sommerhusområder.

Har du et bud på et eller flere steder i kommunen, som egner sig?

Så fortæl kommunen om det – og gør det inden den 20. maj.

Formålet med udpegningen er blandt andet at styrke turisterhvervet, styrke butikkerne lokalt og skabe arbejdspladser. På landsplan giver den moderniserede planlov mulighed for op til 6000 nye, kystnære sommerhusgrunde – under forudsætning af, at mindst 5000 ubebyggede, kystnære sommerhusgrunde føres tilbage som landzone, skriver kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det giver rigtig god mening at konvertere ubenyttede sommerhusgrunde, som åbenbart ikke kan sælges, til andre grunde som er mere attraktive. Og det er helt i tråd med vores vision om at udvikle vores unikke kyster og skabe grundlag for markante og anderledes oplevelser i naturen. Derfor skal vi benytte chancen, når vi nu får den, og jeg håber, at borgere, organisationer og virksomheder vil byde ind med gode forslag og ideer til placeringer”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre områder er undtaget

De nye muligheder gælder for kystnære zoner, som omfatter langt størstedelen af Sønderborg Kommune.

Undtaget er tre områder – nemlig omkring Tandslet-Asserballe, omkring Nordborg By og Sø samt omkring Vester Sottrup, Ullerup og Tørsbøl-Kværs.

Kommunerne har ud over nye sommerhusområder mulighed for at udpege udviklingsområder, ligeledes inden for kystnærhedszonerne. Det er områder, hvor der er mere fleksible muligheder for at planlægge byudvikling og få landzonetilladelser, end det normalt er tilfældet i landzone.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Sydals, Frivillige

Nu skal der samles affald på Kegnæs

6. december 2021 Sydals

Skal du med Folkebevægelsen mod affald i naturen til Kegnæs og samle affald på søndag? Målet er at samle affald langs hele kysten rundt på Kegnæs, ialt ca 16 kilometer. Indsamlingen er støttet økonomisk af Miljøministeriet, hvor vi har meldt os til at lave otte indsamlinger i 2021/2022. “Vi mødes ved spejderhytten tæt på Kegnæs […]

Læs mere...