Hvorfor skal udviklingshæmmede arbejde gratis?

28. juli 2015 Sundeved

Der er en gruppe udviklingshæmmede, som er i praktik på Universe, hvor de blandt andet er med til at dirigere gæster rundt på parkeringspladsen.

“De yder en indsats, som vi sætter stor pris på og som vi ellers ikke havde mulighed for at prioritere”, siger Universe-direktør Pia Bech Mathiesen til DR SYD.

Jørn Thrane mener, at virksomheder skal betale et mindre beløb til praktikanter.

Jørn Thrane mener, at virksomheder skal betale et mindre beløb til praktikanter.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Landsforeningen Ligeværd er man også glade for at udviklingshæmmede og andre med særlige behov har mulighed for praktik på “rigtige” arbejdspladser.

“Men vi mener også, at de skal have en økonomisk gevinst ud af det, så de oplever, at deres indsats påskønnes”, siger formand Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Hans medlemmer kommer også i praktik i lokale virksomheder og forbavsende få er så heldige, at de får et fleksjob.

“Der er jo ingen grund til at betale for et stykke arbejde, når kommunen løbende sender praktikanter, som sikrer, at det gøres ganske gratis”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Prokopek fra Arbejdsmarkedsudvalget forklarer praktikkerne HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...