Hybridbilen er vejen mod grønnere transport

28. november 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Det er ingen hemmelighed, at elbilsalget i Danmark har stået stille, siden elbilerne blev pålagt en registreringsafgift. Elbilerne er spået til at være nøglen til grøn privatbilisme og er et væsentligt bidrag til, at CO2-udledningen på området reduceres markant.

Men hvordan kommer man videre med en omstilling af privatbilismen, indtil prisen på elbilerne falder i pris, og rækkevidden øges?

Det er hybridbilerne svaret på.

Har åbnet øjnene for hybridbilerne

I Danmark har hybridbilerne gjort deres indtog, særligt efter at Toyota lancerede Yaris Hybrid, som er blevet en af de meste solgte hybridbiler herhjemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter den nye afgiftsnedsættelse på biler kan hybridbilerne fås fra 160.000 kr., som er et prisniveau, hvor mange danskere kan være med, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Til sammenligning ligger prisniveauet for elbiler næsten 100.000 over, hvor prisen starter omkring 260.000 kr.

Forbedrer brændstoføkonomien

Hybridbiler er en kombination af en brændselsmotor, typisk benzin, og et batteri, som gør, at den kører langt på literen. Årsagen er, at batteriet supplerer brændselsmotoren, når du f.eks. kører i byen, hvor brændstofforbruget normalt er højere ved en benzinmotor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men batteriet slår til ved de lave hastigheder, og det betyder, at brændstofforbruget typisk ligger mellem 26,3 – 30,3 km/l. Volkswagen har dog lanceret en Golf GTE, som kører hele 66,7 km/l. Svaret på den store forskel i brændstoføkonomien, ligger i de forskellige typer af hybridbiler.

Forskellige typer hybridbiler

Hybridbiler findes i forskellige varianter, og de mest typiske er Hybride Electric Vehicle (HEV) og Plug-in Hybride Electric Vehicle (Plug-in HEV).

HEV er en normal benzinbil, som er udstyret med en elektrisk hjælpemotor, der hjælper brændselsmotoren ved de lave omdrejninger, hvor den er mest ineffektiv. Elmotoren får strøm fra en indbygget batteripakke, som oplades ved opbremsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Plug-in HEV minder om den almindelig hybridbil(HEV). Her er der dog tilføjet et ladestik og større batteripakke, som gør, at rækkevidden på el øges, og de små køreture kan derfor køres på ren elkraft.

Plugin-hybridbiler er ofte dyrere, hvilket skyldes omkostningerne til batteriet. Ligesom med en elbil bliver batteriet opladet ved en ladestander, men Plug-in hybridbiler har til gengæld en længere rækkevidde end elbilerne.

Ved at indsætte en større batteripakke bliver brændstoføkonomien bedre, som Volkswagens Golf GTE er et eksempel på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den gode brændstoføkonomi ved begge typer hybridbiler bevirker, at der er penge at spare samtidig med, at CO2-udledningen reduceres og derved opnår et bedre energimærke.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...