Hygge anno 1920erne i Det Gamle Rådhus

24. oktober 2020 Kultur

Fredag aften blev der hygget, som man gjorde det tilbage i 1920erne og rammen var Det Gamle Rådhus i Gråsten.

Efter maden var spist, var der et oplæg ved historiker og forfatter Unna Hviid, som læste om fra sin bog om en vandrelærer fra Tønder.

“Vandrelæreren kom fra Askov Højskole – og det var sådan, at danske forældre sendte deres unge på højskole i Danmark inden genforeningen”, sagde Unna Hviid.

Bogen er hendes bidrag til genforeningsjubilæet.

“Jeg bruger også tid på at hjælpe helt almindelige mennesker med at skrive deres historie om deres helt almindelige liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådanne historier bliver vigtige tidsbilleder”, sagde historikeren.

Senere blev scenen overdraget til et særligt jubilæumsorkester med professionelle musikere under Dansk Musiker Forbund. De spillede musik fra et helt århundrede, herunder naturligvis kendte klassikere fra 1920 og frem til i dag..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...