Hyggelig nytårsfest i Borgerforeningen

7. januar 2018 Kultur

Lørdag aften fejrede 86 medlemmer af Borgerforeningen i Sønderborg, at vi er kommet ind i 2018. Og som altid, så blev festen holdt efter de faste traditioner.

Noget af det første var, at fanen blev båret ind og herefter tog formand Tage Christensen ordet og holdt sin tale for Dronningen:

“I årets nytårstale havde jeg regnet med, at Dronningen ville fortælle, at hun går af. Men hun fortalte i stedet, at prins Henrik er dement”, sagde Tage Christensen.

Tage Christensen holder talen for Dronningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men hun sagde også, at mange udlændinge er kommet hertil. Hun fortalte, at der var engang, hvor vi havde brug for dem. Og det har vi stadig”, sagde formanden.

Mange af medlemmerne i Borgerforeningen har rigtigt travlt og arbejder som frivillige og klarer opgaver for blandt andre Kultur Syd og Sønderborg Handel.

“Så selvom Dronningen sagfde, at vi en gang imellem skal give os tid til at lave noget unyttigt, så kan jeg sige, at det har vi simpelthen ikke tid til”, sagde Tage Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fædrelandet

På programmet stod der også, der skal holdes tale for fædrelandet og den tog Max Samsøe Hansen sig af:

“Dét, som gør, at Danmark er vores fædreland er ikke bare, at vi er født og opvokset her. Det er derimod de ting, vi er fælles om, der gør landet til vores fædreland. Og det er vores sprog, historie og kultur, som er båret gennem generationer”, sagde Max Samsøe Hansen og fortsatte:

“Så det med fædrelandet handler altså om holdninger og ikke om jord”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Drikkehornet

Borgerforeningen har et gammelt drikkehord, som foreningen fik i 1861, hvor Frederik den 7. deltog i skyttefesten og iøvrigt blev skyttekonge.

“Drikkehornet fik Borgerforeningen af grevinde Danner, der var viet til kongens venstre hånd”, sagde Borgerforeningens formand Tage Christensen.

Det historiske drikkehorn blev sendt rundt mellem festdeltagerne, der kunne sidde med det i et øjeblik – og samtidig ønske et eller andet for sig selv eller andre.

Skyttekongen hædres

Artiklen fortsætter under annoncen

En tradition mere er, at årets skyttekonge skal hædres. Så den tidligere sergentskolechef Viggo Ravn måtte trække i skyttekongeskjoldet og stille sig op, så borgerforeningens medlemmer kunne råbe hurra.

Skyttekongen 2017 er halvvejs igennem regeringsperioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var også bifald til et af de otte æresmedlemmer og det var Erik Otten.

“Her hos os bliver ingen automatisk æresmedlem. Man skal gøre sig bemærket og det har de alle. Erik Otten har blandt andet været formand i otte år”, sagde Tage Christensen.

“Og jeg ser frem til skyttefesten til sommer. Det er 50. gang jeg deltager i den”, sagde Erik Otten.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...