I Christianskirken hørte børnene at Jesus er meget ældre end julemanden

7. december 2022 Kultur

Onsdag morgen var børn fra sognets børnehaver, vuggestuer og dagplejere til julegudstjeneste i Christianskirken.

Børn fra børnehaven Goethesgade gik Lucia og børn fra børnehaven Toften lavede krybbespil. Sognepræst Lars Astman Smedemark fortalte om julen og organist Ilona Lobmayer spillede. Tove Holm sang for og fungerede også som ‘færdselsbetjent’, så engle, hyrder og andre kom rigtigt på plads.

“Prøv at se, dér kommer Lucia-optoget”, sagde præsten og straks vendte alle børn hovedet og kiggede på de hvidklædte piger, som bar lys ind i kirken. De gjorde det så flot, at præsten bad alle børnene om at klappe af dem – og så var julegudstjenesten i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I dag vil jeg fortælle, om den allerførste gang, det var jul og jeg ved godt, at vi snakker meget om julemanden og om at han er sød. Men Jesus er meget ældre end julemanden”, sagde Lars Astman Smedemark til børnene.

Herefter kom Josef og Maria op gennem kirken.

“Maria, som havde en baby i maven, sad på et æsel, mens Josef gik ved siden af. De var gået den lange vej fra Nazareth til Bethlehem og nu ledte de efter et sted, hvor de kunne sove. Men der var ikke plads til dem nogle steder. De fik lov til at låne en stald og det var dér, Jesus blev født”, sagde præsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter fødslen kom englene og hyrderne til stalden og de samme gjorde tre vise mænd.

“De vise mænd havde læst mange bøger, så de var meget kloge – og de havde taget guld, røgelse og myrra med som gaver. Myrra, det er noget, som dufter rigtigt dejligt. Det er ligesom den parfume, som jeres mor kan li’ at bruge”, sagde Lars Astman Smedemark.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...