I dag bliver beboere og ansatte på Tangshave Plejecenter Corona-vaccineret

29. december 2020 COVID-19
Tangshave Plejecenter. Foto; Per Franson
Tangshave Plejecenter. Foto; Per Franson

Tirsdag klokken 10 begyndte vaccinationen af brugere og medarbejdere på Tangshave i Nordborg.

“De første beboere og medarbejdere er vaccineret og andre sidder klar i venterummet”, siger kommunens plejecenterchef Joan Slaikjer til SønderborgNYT.

Hun fortæller videre, at alt foregår stille og roligt.

“Og så er vi selvfølgelig forventningsfulde”, siger hun.

Onsdag bliver der vaccineret på Gråsten Plejecenter, Dybbøl Plejecenter og Center for Korttidspladser. Alle steder vil beboere og de medarbejdere, der er på arbejde og har sagt ja til vaccination, blive vaccineret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når næste sending af vacciner kommer, så følger plejecentrene Tandsbjerg, Mølleparken og Broager, hvor medarbejdere har været i hjemmeisolation, men ikke i kontakt med beboere eller kolleger. De resterende fire plejecentre kommer sidst, medmindre nye smittetilfælde påvirker rækkefølgen.

Forventningen er, at man er færdig med at vaccinere på plejecentrene i løbet af januar, men det afhænger af, hvor store de næste vaccineleverancer er.

Vaccinationscenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejdere på plejecentrene, som ikke er på arbejde på vaccinationsdagene, vil blive tilbudt vaccination i et vaccinationscenter. Region Syddanmark planlægger at åbne et sådant center på Ellegårdvej fra mandag den 4. januar. Vaccinationscentret kommer til at ligge i tilknytning til regionens store testcenter.

Sideløbende med, at vaccinationerne begynder, vil der foregå et arbejde med at udpege de grupper, som efterfølgende skal indgå i vaccinationsprogrammet: Flere sårbare borgergrupper, frontmedarbejdere inden for sundhed og omsorg samt medarbejdere, der varetager øvrige kritiske funktioner i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...