I dag bliver beboere og ansatte på Tangshave Plejecenter Corona-vaccineret

29. december 2020 Nordborg
Tangshave Plejecenter. Foto; Per Franson
Tangshave Plejecenter. Foto; Per Franson

Tirsdag klokken 10 begyndte vaccinationen af brugere og medarbejdere på Tangshave i Nordborg.

“De første beboere og medarbejdere er vaccineret og andre sidder klar i venterummet”, siger kommunens plejecenterchef Joan Slaikjer til SønderborgNYT.

Hun fortæller videre, at alt foregår stille og roligt.

“Og så er vi selvfølgelig forventningsfulde”, siger hun.

Onsdag bliver der vaccineret på Gråsten Plejecenter, Dybbøl Plejecenter og Center for Korttidspladser. Alle steder vil beboere og de medarbejdere, der er på arbejde og har sagt ja til vaccination, blive vaccineret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når næste sending af vacciner kommer, så følger plejecentrene Tandsbjerg, Mølleparken og Broager, hvor medarbejdere har været i hjemmeisolation, men ikke i kontakt med beboere eller kolleger. De resterende fire plejecentre kommer sidst, medmindre nye smittetilfælde påvirker rækkefølgen.

Forventningen er, at man er færdig med at vaccinere på plejecentrene i løbet af januar, men det afhænger af, hvor store de næste vaccineleverancer er.

Vaccinationscenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejdere på plejecentrene, som ikke er på arbejde på vaccinationsdagene, vil blive tilbudt vaccination i et vaccinationscenter. Region Syddanmark planlægger at åbne et sådant center på Ellegårdvej fra mandag den 4. januar. Vaccinationscentret kommer til at ligge i tilknytning til regionens store testcenter.

Sideløbende med, at vaccinationerne begynder, vil der foregå et arbejde med at udpege de grupper, som efterfølgende skal indgå i vaccinationsprogrammet: Flere sårbare borgergrupper, frontmedarbejdere inden for sundhed og omsorg samt medarbejdere, der varetager øvrige kritiske funktioner i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...