I denne uge kunne Danebod Højskole ha’ fejret 100-års jubilæum

7. november 2020 Kultur

I denne uge kunne Danebod Højskole i Fynshav fejre 100-års jubilæum, hvilket blev fejret ved at plante et træ.

Danebod Højskole blev grundlagt i 1920, som en af de tre såkaldte ’genforeningshøjskoler’, som åbnede i grænselandet. I starten havde højskolen fokus på håndværk og landbrug, men med tiden blev skolens vinkel mere musisk/kreativ, samtidig med at højskolen blev et fyrtårn i forhold til økologi og bæredygtighed.

I 2004-2013 husede bygningerne Efterskolen Strand og i 2014 overtog Epos så de smukke og historiske bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elever fra Danebod Højskole besøger stadig Epos/Danebod hver sommer til den årlige familiehøjskole og en del af arven fra Danebod er ført videre i Epos, også i forhold til vores fokus på økologi og bæredygtighed, skriver efterskolen.

Det var planen at 100-året for Danebod Højskole skulle have været fejret med et større arrangement med besøg af skolens lærere og elever gennem tiderne og med musisk foredrag af Erik Lindsø og Mads Granum, som underviste på Danebod i ’90erne.

Artiklen fortsætter under annoncen

På grund af Corona er dette arrangement imidlertid udskudt til november 2021.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...