I det nye år kommer skraldemanden på andre dage

30. december 2020 Erhverv

Det skal være nemt at huske, hvornår affaldsbeholderen bliver tømt, og sådan har det desværre ikke været for alle Sønderborg Forsynings kunder. Indtil nu.

“Lige siden vi startede den nye affaldssortering i oktober, har vi haft et ønske om at optimere skraldebilernes ruter, så det blev nemmere for vores kunder at huske tømmedagene. Og nu er vi klar, siger kunde- og kommunikationschef Janni Jepsen i en pressemeddelelse

Optimeringen betyder først og fremmest, at stort set alle Sønderborg Forsynings kunder fremover vil få tømt genbrugsbeholderne på en mere overskuelig måde – nemlig på skift hver 14. dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I dag oplever nogle af vores kunder, at de for eksempel får tømt den ene genbrugsbeholder i en uge og den anden i ugen efter, og så går der tre uger, hvor skraldemanden ikke kommer efter genbrug. Det kan være forvirrende”, siger Janni Jepsen og fortsætter:

“Nu bliver det sådan, at du altid får tømt genbrug for eksempel mandag i lige uger. Så skal du kun huske, hvilken genbrugsbeholder der blev tømt sidst og det er meget nemmere”.

I overgangsperioden vil enkelte kunder opleve, at der går længere end fire uger mellem tømningerne af en genbrugsbeholder. Men i de tilfælde vil der komme en ekstra tømning, forklarer Janni Jepsen:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Grænsen er fem hverdage og hvis ændringerne betyder mere end det, får du en ekstra tømning”.

 Uge 53 betyder skift mellem lige-ulige

Normalt er der 52 uger på et år, men i 2020 har vi også en uge 53. Det kunne være et problem, når man normalt får tømt sin beholder til mad- og restaffald i lige eller ulige uger. Men sådan går det heldigvis ikke.

“Fordi vi i år har to ulige uger i træk, får vi alle skiftet uge, så tømningen er i lige uger i stedet for ulige eller omvendt”, forklarer Janni Jepsen og fortsætter:

“I praksis betyder det ingenting, og de fleste af vores kunder vil slet ikke bemærke ændringen”.

Ændringerne vil være tilgængelige på Sønderborg Forsynings hjemmeside fra søndag den 3. januar, kl. 12.00. Og er du tilmeldt sms-service, vil de sms-beskeder, du modtager om den kommende tømning, helt automatisk blive opdateret.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...