I Dybbøl-Hallen skal lægerne give 486 vaccine-stik i weekenden

13. februar 2021 Samfund

I denne weekend er Dybbøl-Hallen indtaget af sundhedspersonale og borgere, fordi der er en gruppe, som skal have deres andet stik med Covid-19-vaccine.

Sundhedsmyndighedernes anvisning er , at målgruppen er borgere over 65 år, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp og de blev vaccineret første gang midt i januar.

Det kommunale frontpersonalet fra ældreområdet blev også vaccineret første gang i januar.

 322 af personerne, der skal have andet stik, er borgere og derudover er der 164 medarbejdere i Sønderborg Kommune, der skal have stik to.
Artiklen fortsætter under annoncen

Vaccinationen gives af praktiserende læger i et samarbejde med Region Syddanmark.

“Og det går roligt og stille. De, der skal vaccineres bliver modtaget udenfor og så guider sosu-personale hele vejen igennem vaccinationsprocessen”. siger Marianne Krarup, som er leder for hjemmeplejen og hjemmesygeplejen.

Kan snart invitere familien

De ældre, som får deres stik nummer to, er begyndt at se et par uger frem. Det er den tid, som det tager, inden vaccinen virker.

“Så kan vi invitere børn, børnebørn og oldebørn igen”, siger flere af dem, der er kommet til Dybbøl-Hallen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ganske få, som ikke er dukket op, selvom de havde en tid.

“Og dem ringer vi til. Tager de ikke telefonen, sender vi en sosu-assistent eller en sygeplejerske hjem til dem. Og viser det sig, der ikke er noget galt med deres helbred, så bliver der ringet efter en vogn, som kan køre dem til Dybbøl-Hallen”, siger Marianne Krarup til SønderborgNYT.

Hvis det viser sig, at der er enkelte af de inviterede, som ikke kan blive vaccineret i weekenden, så skal de have deres stik nummer to i centret på Ellegaardvej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vigtigt skridt

“At der er endnu en gruppe, som får deres anden vaccination, er et vigtigt skridt på vejen mod immunitet”, siger sundhedschef Michael Skriver, der følger smittetallene nøje.

“I går lå Sønderborg på incidenstallet 31 og det er over den såkaldte bekymringsgrænse. Men vi er på vej i den rigtige retning”, siger sundhedschefen, som dog ikke tør spå om de fremtidige smittetal fortsat vil være faldende.

“Vi går og venter på at se, hvornår den engelske mutation af Corona tager over. Myndighederne har sagt, den vil gøre det fra midten af februar, så vi er på mærkerne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

For en lille uge siden begyndte de mindste elever i skolerne igen.

“Om det fører til mere smitte, ser vi om et par uger”, siger Michael Skriver.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...