I et foredrag tager Mikkel Beha dig med på sit livs rejse

7. januar 2022 Kultur
Mikkel Beha. Pressefoto
Mikkel Beha. Pressefoto

I dette helt nye fascinerende foredrag den 21. november i Alsions koncertsal tager Mikkel Beha dig med ud på hele sit livs rejse. Mikkel Beha medbringer et overflødighedshorn af billeder, film – og lydklip, der aldrig har været vist før. Både fra sin far Troels Kløvedals rejser og familiens egne togter. Og du bliver taget med under og over overfladen på vores smukke, men også hårdt prøvede klode.

”Rejsen startede jo dengang jeg, som helt lille drog ud på de store oceaner med min far ombord på Nordkaperen. Og den rejse er jo heldigvis langtfra slut”, siger Mikkel Beha i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Den livslange rejse startede, da en flok unge hippier i 1960’erne drog ud for at opleve verden fra Nordkaperens dæk. Og siden er Mikkel Beha og familien kommet vidt omkring fra Polynesiens øde atoller over Svalbard og isbjergene i nord til dybt ind i Borneos truede regnskove.

”Jeg fik jo en opvækst, der var lidt anderledes end de flestes, og var præget af troen på, at det ikke er utopi at gøre sine drømme til virkelighed, hvis man rigtig gerne vil”, fortæller Mikkel Beha

Mikkel Beha vil skrue op for billede- og lydsiden med optagelser, der aldrig har været vist før – hverken på tv eller til foredrag. Håbet er, at alle får fornemmelsen af, at være med på rejsen. Tæt på Indonesiens vilde dyreliv, med ude hvor det virkelig gynger, på besøg i storbyernes slum eller hos isolerede stammefolk uden for civilisationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Mikkel Behas levetid er antallet af mennesker på jorden fordoblet og klimaforandringerne er slået meget hurtigere og vildere igennem, end nogen havde turde forudse.

”Jeg har ved selvsyn set, at nogle af de farvestrålende koralrev jeg dykkede på som barn, nu ligger golde og øde hen. Regnskovene fældes, stormene bliver voldsommere og næsten halvdelen af isen i Arktis er forsvundet i min levetid”, lyder det fra Mikkel Beha.

Vi har travlt, og der skal handles nu, hvis økobalancen ikke skal blive slået helt ud af kurs. Men Mikkel Beha insisterer på ikke at opgive håbet og tror, at vi nok skal lykkes med at aflevere vores vidunderlige verden i nogenlunde stand til de kommende generationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg håber, at jeg med dette nye foredrag kan blæse publikum så meget bagud i sædet, at de slet ikke kan lade være med at blive forelsket i verden. Det er jo meget simpelt, det vi holder af passer vi på”, siger Mikkel Beha.

Det er Tikko, som har sat billetterne til salg.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...