I Gråsten-Adsbøl Sogn er der konfirmationer 13. – 14. og 21. juni

13. maj 2020 Gråsten

I Gråsten-Adsbøl Sogn har menighedsrådet valgt at flytte konfirmationerne i Gråsten til den 13. og 14. og 21. juni. Vi har haft menighedsrådsmøde tirsdag aften og det er et enigt menighedsråd der sammen med sognepræsten fastholder de udmeldte datoer , siger menighedsrådsformanden.

“Biskoppen har opfordret os til at følge den anvisning, som siger, vi kan åbne fra 1. juni, hvor forsamlingsforbuddet forventes at blive ændret til 30 til 50 personer”, siger menighedsrådsformand Helle Blindbæk til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For at der ikke skal samles for mange i kirken, så har vi delt konfirmanderne i to grupper. Den ene gruppe er drengene og den anden er pigerne”, siger menighedsrådsformanden.

Der er en forklaring på, hvorfor menighedsrådet ikke rykkede konfirmationerne til for eksempel september.

“Først af alt har det vægtet, at børnene bliver delt efter skoleferien, mens de inden ferien er klassekammerater. En grund mere er, at der fra juni er mulighed for at holde en god fest, hvor op til 50 kan samles”, siger Helle Blindbæk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Senest fredag den 15. maj ved vi noget om, hvordan forholdene bliver i folkekirken og i restaurationsbranchen, forsamlingshuse med videre”, siger hun.

Beslutningerne har givet en del reaktioner på Facebook. Nogle kalder det uansvarligt, andre er glade, fordi de nu kan planlægge dagen.

“Vi er overbeviste om, at konfirmanderne og familierne kan få en festlig og god konfirmation både i kirken og til festen bagefter. Alle gør, hvad de kan, inden for de rammer som Corona-krisen sætter for os alle”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...