I januar kan der søges tilskud til forskønnende projekter

Pressefoto Kim Toft Jørgensen
Pressefoto Kim Toft Jørgensen
8. december 2021 Samfund Skrevet af: Redaktion

Byrådet har i budgetaftalen for 2020-2023 sat 100.000 kroner ind i puljen til forskønnelse af grønne områder. Formålet var og er at bakke op om de frivillige, som allerede rundt om i hele kommunen laver og vedligeholder fællesarealer til glæde for sig selv og andre – og i mange tilfælde har gjort det i mange år:

”Vi har rigtig mange fine steder, ikke mindst i landsbyerne, og de pynter og er også tit samlingssted for gode fællesskaber. De steder og den frivillighed, der er grundlaget for dem, vil vi gerne støtte, og kan vi med puljen inspirere nogle til at skabe mere af den slags steder, så vil det bare være en fin sidegevinst”, sagde Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, da det godkendte retningslinjerne for fordeling af tilskuddene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beløbet blev i 2021 fordelt mellem 22 ansøgere – med den tilføjelse, at puljen i år havde dobbelt størrelse, fordi der pga. Corona ikke blev foretaget nogen uddeling i 2020.

Eksempler på, hvad tilskuddene i 2021 blev givet til, er bl.a. Kettingskov Landsbylaug, der ville sætte påskeliljeløg. Folkebevægelsen mod affald i naturen fik penge til gribetænger og refleksveste. I Tandslet, Skovby og Skodsbøl blev legepladser sat i stand. I Egernsund ønskede de at plante blomster ved genforeningsstenen, i Svenstrup har de købt kirsebærtræer, og i Ketting har bylauget lavet hegn og bålplads. Alt i alt er der forskønnet i naturen mange steder i kommunen til glæde for mange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan søge om tilskud fra puljen på Sønderborg Kommunes hjemmeside og perioden, hvor man kan søge, løber fra den 1. til den 31. januar 2022.

Det maksimale beløb, der kan tildeles en ansøger pr. år, er 20.000 kroner. I retningslinjerne for puljen hedder det, at initiativet skal være offentligt tilgængeligt, ligge på et offentligt areal, være til gavn for mange og skabe værdi i lokalsamfundet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er det politiske udvalg, der på baggrund af indstilling fra forvaltningen, fordeler tilskuddene blandt ansøgerne. Tilskuddet sendes til de foreninger, laug m.m. der har fået tilsagn, når kommunen har modtaget de tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige til projektet samt dokumentation for, at finansieringen af projektet er på plads.

28. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

Altid Vikar i Huholt fik brug for mere plads

28. marts 2024 Erhverv

Gennem et par år har Kasper Sauer siddet i Huholt og sendt vikarer ud til det pædagogiske, sundhed- og psykiatrifaglige område. Han og familien var flyttet fra Nordsjælland og hjem til det sønderjyske og som salgsdirektør i Altid Vikar skal Kasper Sauer lave nye samarbejdsaftaler og rekruttere vikarer til hele Syddanmark. “Det er gået rigtigt […]

Læs mere...