I ‘kartoffelferien’ kan Universes gæster deltage i et verdensrekordforsøg

5. oktober 2020 Erhverv

For 200 år siden opdagede H. C. Ørsted elektromagnetismen, som har stor betydning for, hvordan vi som samfund benytter elektriciteten i dag. Med den opdagelse i tankerne, lysten til at skabe et kæmpe kartoffelbatteri sammen med gæsterne og den faste tradition for at holde ‘kartoffelferie’ i Universe, så er det oplagt for parken at kombinere de to ting og give gæsterne, der kommer på besøg, muligheden for både at lege med kartofler og være med i et verdensrekordforsøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er glad for at Alssundgymnasiets verdensrekord med citronbatteriet i januar har inspireret Universe til at forsøge sig med et lignende verdensrekordforsøg i Kartoffelferien. Det er de studerende fra gymnasiet, som var med til at designe citronbatteri, der står for selve workshoppen i Universe. Både de studerende og rektor synes også, det er fedt, at vi kan samarbejde med Universe om at skabe begejstring for naturvidenskab hos parkens gæster, så de selv kan mærke stemningen ved at være en del af et ægte rekordforsøg”, fortæller Michael Lentfer Jensen, fysiklærer på Alssundgymnasiet og fortsætter:

”Det er de sjove og lærerige fysikeksperimenter, som eleverne husker, og det er jo også noget vi vægter højt i den daglige undervisning“.

Når Universe går efter at slå en verdensrekord sammen med vores gæster, kan gæsterne trygt deltage i forsøget. Hver familie kan fremstille et lille kartoffelbatteri ved deres eget bord, som efterfølgende bliver koblet sammen med andres kartoffelbatterier og derved ender i et ‘mange-meter-langt’ kartoffelbatteri med flere tusinde kartofler og til sidst i en verdensrekord.

”Det bliver fedt at holde den hyggelige ‘kartoffelferie’ og med rekordforsøget, som vores gæster sikkert kan deltage i, så kan det kun blive en sjov og spændende uge 42”, siger event- og arrangementskoordinator i Universe, Morten Lorenzen, i en pressemeddelelse.

Selve ‘kartoffelferien’ i parken er en anderledes måde at fejre efteråret og ferien på og der vil være et hav af kartoffellege såsom kartoffelkast i hyggelige boder, leg med kegler, Kahala, Kryds og bolle og meget mere. På kartoffeltorvet kan gæsterne smage cremet kartoffelsuppe, sweetpotato falafel, börek med kartoffelmos, og hvis man som gæster i parken er friske på at dyste imod hinanden i familien, kan man prøve ‘cykelblendere’, hvor man skal cykle og generere strøm til sin helt egen ‘smoothie.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk