I kommunen er der to whisleblowerordninger på vej

13. oktober 2021 Politik

Alle arbejdspladser med flere end 50 ansatte skal have en whistleblowerordning og kravet kommer fra EU.

“På mødet i Økonomiudvalget har vi godkendt, der kommer en whistleblowerordning for medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere og vi har også bestemt os for, at der skal være en, som borgerne kan bruge, hvis de opdager et eller andet, som ikke går rigtigt til”, siger borgmester Erik Lauritzen.

“I Venstre er vi rigtigt glade for, at der også kommer en whistleblowerordning for almindelige borgere, så det ikke alene gælder kommunalt ansatte med flere, som det er krævet i EU-forordningen”, siger Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er ikke sikkert, der kommer voldsomt mange henvendelser, men vi har trods alt set eksempler på, at borgere har opdaget uregelmæssigheder og nu bliver det gjort tydeligt, hvor de kan henvende sig”.

En whistleblower er en betegnelse for en person, der oplyser om kritisable eller ulovlige forhold i selskaber, organisationer eller offentlige institutioner, hvor den pågældende er involveret.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Erhverv, Nordborg

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år

25. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fonds jubilæum markeres den 29. oktober kl. 13, med en festligholdelse på kunsthalspladsen på havnefronten mellem Multikulturhuset og Alsik. Her vil bestyrelsesformanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter M. Clausen, overrække to jubilæumsgaver fra Fonden til Sønderborg Kommune. Skatteminister Morten Bødskov taler ved overrækkelsen af jubilæumsgaverne. Derudover deltager Sønderborgs byråd, […]

Læs mere...