I morges – den 5. maj – blev der lagt kranse i Mindelunden

5. maj 2021 Kultur

Onsdag morgen blev der lagt kranse af 4. maj Komiteen og kommunen samt Hjemmeværnet og Folk & Sikkerhed – og de blev lagt ved Mindestenen for fire faldne frihedskæmpere og fem faldne grænsegendarmer ved Christianskirken.

“I dag fejrer vi friheden – og efter fem år med ufrihed, fik vi igen muligheden for at vælge – at vælge mellem godt og ondt”, sagde sognepræst Lars Astman Smedemark.

Efter at der var lagt kranse i mindelunden, gik turen til den tidligere skydebane nær idrætshøjskolen, der bliver lagt buketter på Voksenuddannelsescenter Syd og på Sct. Marie kirkegård. Formiddagens mindearrangement afsluttes ved mindepladen ved Hotel Alsik og klokken 14:00 fortsættes der til flyvergravene på Aabenraa Kirkegaard og dagen sluttes af på den gamle kirkegård ved Bov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan du SE BILLEDER fra Mindelunden ved Christianskirken.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...