I næste uge skal der arbejdes med Egernsundbroen

21. november 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

For første gang i Egernsundbroens levetid trænger de fire hydrauliske løftecylindre, som gør, at broen kan åbne og lukke, til udskiftning. Arbejdet betyder, at broen i to døgn i næste uge ikke kan åbnes for sejlende trafik.download (1)

Massive jerncylindre på tre-fire meter i længden, ca. 40 cm i diameter og en vægt på 3,5 tons løfter Egernsundbroens tunge broklapper op, når skibe skal passere. Der sidder to i hver klapkælder. Der har de siddet nærmest urørt, siden broen blev bygget midt i ’60erne, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men nu trænger de til udskiftning, og den vil foregå med én ad gangen over de næste måneder. Den første skiftes i næste uge med en anden, vi havde på lager. Nye cylindre koster ca. 200.000 kr., men da vi kan renovere de nuværende for ca. det halve, vælger vi at renovere dem én ad gangen. Altså renoveres den, vi tager op nu, i løbet af de næste 14 dage, og sættes ned i stedet for den, vi tager op som nummer to – og så fremdeles. Derved får vi den fjerde cylinder i reserve, men foreløbig renoverer vi den ikke, for hvis der igen går 50 år, inden de trænger til udskiftning eller renovering, kan meget se anderledes ud til den tid, siger Holger Duus, ingeniør med ansvar for bl.a. broerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremgangsmåden betyder, at der fire gange i løbet af den kommende tid vil blive foretaget spærring for sejlende.

Trafikken på broen ventes kun generet en smule mandag aften. Der foretages en længere broåbning ved 20-tiden, når den nye cylinder skal hejses ned i klapkælderen, og igen lidt senere, når den gamle skal hejses op.

På tirsdag er der normalt drift af broen, mens udskiftningen forberedes i klapkælderen.

Derimod kan broen ikke åbnes for sejlende trafik fra onsdag kl. 9 til på fredag kl. 9, mens udskiftningen foretages.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ventes, at der er normalt drift af broen igen fra fredag kl. 9.

 

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...