I Sønderborg er vi lidt grønnere end gennemsnittet

31. marts 2021 Samfund

En online-test, som Energifonden har lavet i samarbejde med MarketMinds, viser at der er flere ’Pro-grønne’ forbrugere i Sønderborg end i resten af landet, hvilket betyder, at sønderborgerne gerne vil gøre en indsats for at reducere CO2-udslip og forbedre klimaet.

’Klimaforkæmperen’ er, modsat de ’Pro-grønne’, forbrugere som kan fremstå meget idealistisk i deres kamp for klimaet, mens den ’Pro-grønne’ forbruger af og til gerne går på kompromis for en bedre komfort, lidt luksus i hverdagen eller en flyrejse sydpå for hele familien. Klimaet er vigtigt for de ’Pro-grønne’, men hverdagen skal ikke være med alt for mange afsavn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er noget, Maria Todsen fra Ulkebøl kan genkende. Hun har også taget online-testen og fik ’Pro-grøn energi-forbruger’ som resultat.

”Vi tænker klimaet ind i mange af de ting vi gør i familien. Vi cykler på arbejde og i skole og tager gerne på vandretur sammen i stedet for at tage sydpå. Vi sorterer vores affald grundigt og med fjernvarme er det jo intet problem også at have en grøn varmekilde”, fortæller Maria Todsen til ProjectZero og fortsætter:

”Men hvis vi har lyst til en god bøf, køber vi den uden at have dårlig samvittighed. Der skal gerne være en balance i det hele, så det ikke bliver alt for træls.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om resultatet af online-testen her.

Denne artikel er bragt i samarbejde med ProjectZero.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...