Idé: Hospice og sundhedshus i Gigthospitalet

28. oktober 2017 KV2017

Regionsrådskandidat Jørn Lehmann og byrådskandidat Bjørn Allerelli Andersen, Socialdemokratiet, skriver:

En bekendt mistede forleden sin far til kræften, og den sidste tid foregik på Hospice Sønderjylland i Haderslev, hvor både den døende og de pårørende, oplevede både omsorg og lindring af et fantastisk og engageret personale.

Blot var afstanden fra Sønderborg til Haderslev et stort praktisk problem, fordi familien tilbragte mange timer ved sygesengen den sidste tid, og det var svært at få både arbejde og husholdningen hjemme til at hænge sammen med samværet med faderen på hospice, fordi der blev brugt meget tid på transport.

Artiklen fortsætter under annoncen

I betragtning af antallet af patienter fra Sønderborg, befokningstætheden på Als og i Sundeved, samt kommunens størrelse, må det derfor være relevant, at foreslå oprettelse af et hospice i vores kommune.

Måske vil det være nærliggende med et nybyggeri, men når Gigthospitalet i Gråsten tømmes til næste sommer 2018, vil det være en god idé at bruge de fine bygninger til hospice og sundhedshus. Ikke mindst for Gråsten, som mister sit gigthospital.

Sådan kunne et kommende hospice/sundhedshus indrettes:

Artiklen fortsætter under annoncen

1 – Den ældste og smukke del af bygningsmassen (kurhoteldelen) restaureres nænsomt til hospice.

2 – Den del af bygningerne, der p.t. indeholder fysioterapi og træningscenter, kunne udlejes til en privatpraktiserende fysioterapeut.

3 – En del af værelsesfløjen kan bruges til aflastningspladser for plejekrævende ældre.

4 – Sønderborg Kommune kan indrette en del af stueplan (køkkenbygning m.m.) til spisested for ældre, der ikke opfylder betingelserne for en plejehjemsplads, men som har behov for hjælp til forplejning og samvær.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...