Ikke mange penge til skolerenoveringer og beredskabet

25. maj 2023 Politik

Kommunen har ikke mange penge at gøre godt med, men på Økonomiudvalget blev politikerne alligevel enige om, at de ser på, hvad der ligger og venter af vedligeholdelsesopgaver.

“Vi blev enige om, at vi skriver dem på en liste og så må tiden vise, hvad der bliver råd til at sætte i gang”, sagde borgmester Erik Lauritzen efter mødet i Økonomiudvalget onsdag.

“Folkeskolerne i Gråsten og Nordborg trænger begge til en gennemgribende renovering, men der er ikke penge til det lige nu”, sagde borgmesteren og tilføjede, at politikerne vil prøve om det alligevel bliver muligt, når der skal laves budget for det kommende år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beredskabet skal også have udskiftet en del af deres materiel.

“Om de får alle de penge, som de har brug for, det viser sig, når vi lægger budgettet”, sagde Erik Lauritzen.

“Venstre ser et stort behov for, at vi prioriterer beredskabet, vores brandvæsen, og løfter anlægsbudgetterne til deres vigtige arbejde. De kæmper hver dag for vores sikkerhed og tryghed og derfor skylder vi, at vi i fællesskab finder penge i det kommende budget til at sikre deres behov for nyt og moderne udstyr. Det er også nødvendigt for at sikre, at vi også fremover kan rekruttere både fuldtidsansatte, deltids og frivillige brandfolk i vores kommune”, siger politisk ordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derudover prioriterer vi fra Venstres side fortsat at der findes penge til sikre skoleveje og cykelstier rundt i kommunen, såvel som penge til et nyt kollegie i Sønderborg, så vi har boliger nok til de mange flere unge, som vi ønsker skal læse, bosætte sig og stifte familie i vores kommune”, siger hun.

Du kan se med på SønderborgNYT TV der torsdag klokken 20:00 – som optakt til den kommende uges byrådsmøde – har byrådsmedlem Jesper Smaling i studiet, hvor han fortæller om maj måneds økonomiudvalgsmøde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...