Stormen Malik: Ikke meget ekstra-arbejde inden blæsten og højvandet kommer

28. januar 2022 Samfund

Ifølge DMI kommer der vindstød af stormstyrke lørdag og søndag truer forhøjede vandstande.

Sønderborg Kommune spærrer Sønder Havnegade for trafik fra fredag middag og ifølge chefen i Vej & Park, Torben Callesen, så skal hans afdeling ikke foretage sig andet, inden stormen kommer.

Kommunikationsafdelingen hos Alslinjen, der sejler mellem Fynshav og Bøjden fortæller, at sejladsen bliver påvirket af den kraftige blæst.

“Derfor er det en god idé at følge med på alslinjen.dk som opdateres løbende”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Færgen mellem Als og Ærø er på værft frem til den 31. januar – og status for Førn Bitten kan følges på faergen-bitten.dk

Sønderborgs havnefoged, Anders Husted, fortæller til SønderborgNYT, at den ventede storm ikke giver ham ekstra opgaver.

“Folks både er deres eget ansvar og vi skal kun hjælpe, hvis en båd synker og ejeren ikke selv kan få den op”, siger han.

Og i Sønderborg Lystbådehavn er der heller ikke de store forberedelser inden vinden tager til.

“Vi har sandsække klar ved klubhuset, men jeg regner ikke med, at vandstanden stiger meget. Langt de fleste både er på land og der er folk ombord på de fleste af de både, der ligger ved broerne, så jeg regner ikke med, der bliver problemer”, siger havnemester Claus Brock.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...