Indstil din favorit til Region Syddanmarks Frivillighedspris?

19. januar 2023 REGIONALT
Vinderne af hovedprisen 2022. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Vinderne af hovedprisen 2022. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Region Syddanmark fejrer frivilligheden 25. maj, når Frivillighedsprisen skal uddeles for syvende gang. Allerede nu kan alle syddanskere sende mere end en kærlig tanke til et frivilligt initiativ ved at indstille det til Frivillighedsprisen 2023. Med en indstilling giver man sin favorit chancen for at vinde en eller flere pengepræmier, skriver regionen i en pressemeddelelse.

For at blive indstillet til Frivillighedsprisen skal det frivillige initiativ været tilknyttet en af Region Syddanmarks afdelinger eller institutioner eller på anden måde være tilknyttet Region Syddanmark. Der er nok frivillige at tage af, for mange syddanskere yder hver dag en frivillig indsats på regionens sygehuse, sociale centre og andre steder i sundhedsvæsenet. Det kan være lige fra at vise vej på et sygehus til en gåtur og en snak på et socialt center eller hurtig og livsreddende førstehjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

De frivillige indsatser er værdifulde for både patienter og pårørende og supplerer den professionelle indsats på allerbedste måde.

Frem til 15. februar 2023 kan man indstille sin favoritter ved at udfylde indstillingsskemaet på Region Syddanmarks hjemmeside.

En dommerkomité beslutter, hvilke af de indstillede kandidater der skal nomineres til Frivillighedsprisen 2023. Frivillighedsprisens hovedpris er på 50.000 kroner og foruden hovedprisen er der to mindre priser på hver 10.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden priserne skal uddeles 25. maj 2023, vil det være muligt for alle syddanskere at SMS-stemme på deres favorit blandt de seks nominerede, som vil kunne ses på Region Syddanmarks hjemmeside. Det frivillige initiativ, som får flest stemmer, vinder publikumsprisen på 10.000 kroner.

Præmiepengene går til den afdeling eller institution, som vinderne er knyttet til. Her bruges pengene til at videreudvikle samarbejdet med de frivillige eller til at skabe endnu bedre rammer for den frivillige indsats i afdelingen eller på institutionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan indstille en enkeltperson eller en frivillig organisation, som gør eller har gjort en forskel for patienter, pårørende eller borgere på et af regionens sygehuse, på et socialt center eller et andet sted i det regionale sundhedsvæsen. Man kan også indstille en afdeling, et center eller en medarbejder i regionen, som gør en særlig indsats for at styrke inddragelsen af frivillige.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...