Industrien samt bygge- og anlægsbranchen søger lærlinge

2. december 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Ny undersøgelse viser, at mange forældre er bekymrede for, om der er praktikpladser og job nok til deres børn, hvis de vælger en erhvervsuddannelse. Men inden for mange fag – særligt bygge- og anlægsbranchen og industrien – mangler der faktisk lærlinge.

Praktikpladsproblematikken er nuanceret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er overordnet en udfordring at skaffe praktikpladser i Syddanmark, men der er også mange eksempler på, at der findes ubesatte lærlingepladser i regionen – især i bygge- og anlægsbranchen og industrien, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Alligevel viser en ny undersøgelse, at 31 procent af de forældre, der ikke vil anbefale deres barn en erhvervsuddannelse, angiver, at det er fordi, de er bekymrede for, om der er praktikpladser eller job nok.

Artiklen fortsætter under annoncen

En anden undersøgelse viser, at 14,2 procent af spurgte forældre siger, at sikkerhed for praktikplads kunne få deres børn til at vælge en erhvervsuddannelse.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...